Отбелязват Международния ден за безопасен интернет  в Хаджидимово
Отбелязват Международния ден за безопасен интернет в Хаджидимово / снимка: Дарик - Благоевград

По повод днешния Международен ден за безопасен интернет Асоциация "Родители" организира кампания под надслов «Това не е просто игра, това е твоят живот!» Инициативата се организира за осма поредна година.

Тази година инициативата, чиято цел е да повиши сигурността и отговорността при употребата на новите технологии преди всичко сред децата и младежите, ще бъде отбелязана и в  Хаджидимово. По покана на евродепутата Мария Неделчева, в Информационния център ще бъдат проведени интерактивни уроци за учениците от СОУ «Никола Вапцаров». Лектор на мероприятието ще бъде Валентин Атанасов – председател на Обществения съвет по образование в община Гоце Делчев, а негови асистенти ще бъдат доброволци от организацията.

За учениците от първи до четвърти клас е предвидена забавна настолна игра, чрез която ще могат да усвоят по забавен и интерактивен начин правилата за безопасно поведение в интернет. Специална информационна презентация ще бъде предложена на младежите от пети до дванадесети клас, която ще ги накара да дискутират проблемите, свързани с рисковете и възможностите в интернет.

Денят за безопасен интернет ще бъде отбелязан в Европейския информационен център на Мария Неделчева в  Хаджидимово на 9-и февруари  от 09:00 до 15:00 часа.