Оставиха за постоянно в ареста изнасилвач от Петричко, мирен протест пред съдебната палата
Оставиха за постоянно в ареста изнасилвач от Петричко, мирен протест пред съдебната палата / Снимка: Дарик, архив


Районен съд-Петрич остави за постоянно в ареста бившия затворник, който изнасили посред бял ден 20-годишна жена в петричкото село Митино.
Заради делото, цял ден съдебната палата в южния град бе окупирана от граждани, които се събраха на мирен протест, на който настояха за строго наказание за 31-годишния Митко Соколов.
Той е обвинен в изнасилване и грабеж, тъй като задигнал от жертвата мобилния й телефон и портмонето.

Петричани възроптаха като цяло срещу ромските беззакония в общината и поискаха съдът да приложи цялата строгост на закона срещу виновниците.

След съдебното решение микробусът на съдебна охрана паркира плътно до сградата, за да качат изнасилвача в буса и да няма ескалация на напрежението сред протестиращите. В мирния протест се включиха футболни фенове, рокери, представители на сдружения, граждани.

Младата жена бе нападната на 31 август, докато отивала на работа. По обяд жертвата вървяла към жп гарата, за да хване влака и да стигне до Петрич. Именно там насилникът издебнал жената, заплашил я с отвертка и я насилил. След като приключил гаврата, взел портфейла й и мобилния й телефон.

Няколко часа по-късно изнасилвачът бе арестуван в дома си. Оказа се, че той има богато криминално минало - последната присъда на изнасилвача е от 2013 г. Тогава Окръжен съд-Благоевград постанови три години затвор при строг режим за Соколов за извършен от него грабеж. Излязъл на свобода на 31 май тази година и само три месеца по-късно отново извърши две тежки престъпления - изнасилване и грабеж.