Общината одобри нов проект за реконструкция на ВиК мрежата на ул. “Мелник” в Благоевград
Общината одобри нов проект за реконструкция на ВиК мрежата на ул. “Мелник” в Благоевград / netinfo
Община Благоевград одобри нов проект за реконструкция на канализационната и водопроводната мрежа на ул. “Мелник” в Благоевград.

Издадено е строително разрешение, което ще влезе в сила, съгласно Закона за устройство на територията в края на седмицата.

До петък ще се водят преговори с потенциални изпълнители на обекта, за да може веднага след влизането в сила на строителното разрешение, строително-монтажните работи да започнат.

На последното заседание Общински съвет Благоевград гласува да се създаде комисия за решаване на проблема с аварията на улица "Мелник" в Благоевград, която остави без вода и канализация хората, живеещи в района. По предложение на кмета Костадин Паскалев бе съставена комисия от 9 члена, с представители на ВиК, юристи от ОбС, експерти от Общинска администрация, РДНСК и проектант.

Кметът Костадин Паскалев поясни, че изкопните работи ще се провеждат на 3.5 метра под земята.

"Осъзнавам, че това решение е много тежко, но община Благоевград се опитва да е коректна и към гражданите и към ВиК", каза градоначалникът. В началото на годината на ул. Мелник в Благоевград загинаха трима работници при срутване на земна маса, по време на подмяна на водопроводната мрежа.