Общината кандидатства с проект за изграждане на информационен център
Общината кандидатства с проект за изграждане на информационен център / снимка: Дарик - Благоевград, Елина Христова, архив

Общинският съвет даде съгласие кметският екип да кандидатства с проект „Изграждане и функциониране на областен информационен център в община Благоевград” пред Европейския фонд за регионално развитие.

Проектът предвижда изграждането на областен център, който ще предоставя информация за Кохезионната политика на Европейския съюз, нейните цели и съществуващите в България възможности. Целта е да се осигури лесен достъп до информация за възможностите за финансиране от структурните фондове и Кохезионния фонд за всички социални, етнически и възрастови групи в Благоевградска област.

Центърът ще организира и провежда информационни събития и кампании, ще разпространява информационни материали, свързани с кохезионната политикта на ЕС.

Европейският фонд за регионално развитие ще предостави 100% от общата стойност на допустимите разходи. Максималната стойност на безвъзмездната финансова помощ е 400 000 лв. за срок от 3 години, съобщават от Община Благоевград.