Няма опасност за населението в Разлог, ситуацията е овладяна
Няма опасност за населението в Разлог, ситуацията е овладяна / Община Разлог
Няма опасност за населението в Разлог, ситуацията е овладяна
77315
Няма опасност за населението в Разлог, ситуацията е овладяна
  • Няма опасност за населението в Разлог, ситуацията е овладяна

Няма опасност за населението в Разлог, след мощните взривове в газстанция в промишлената зона в града, станали тази нощ. Това съобщи за Дарик началника на Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" Георги Пaрмаков.

Веднага след инцидента са предприети всички необходими действия и работещите в близост хора са евакуирани. За щастие няма загинали и пострадали хора. "Ситуацията за момента е спокойна, произшествието е ликвидирано. Прави се оглед на място", каза още Пармаков. Той не пожела да коментира възможните причини за взривовете.

"Няма да е коректно да изразяваме мнения и отношения, преди да е приключил огледа", каза Пармаков. В момента на място има един пожарен автомобил, с 10 човека личен състав, през нощта на място дежуриха 4 пожарни коли, включително и един екип от Банско.

Серия от мощни взривове разтърсиха Разлог малко след 01.00 часа тази нощ. Причината е самовзривили се ремаркета с компресиран газ в газстанция, намираща се в промишлената зона в града.

Взривовете са били толкова мощни, че пламъците са се виждали от съседно Банско.  Екипи на полицията, пожарната и линейки ще останата в района.