НП Рила отбелязва Световния ден на околната среда
НП Рила отбелязва Световния ден на околната среда / снимка: НП Рила

Посетителски център за Национален парк „Рила”, Дирекция „Национален парк Рила” ще отбележи 5 юни – Световния ден на околната среда.

Програмата предвижда от 10.00 до 16.30 часа Ден на отворените врати в Посетителския център - „Паничище”, както и изнасянето на презентации и беседи от служители на  „НП Рила”  и от Посетителски център „Паничище” за представяне на природата на Национален парк „Рила” и дейността на парковата дирекция.

От 11.30 ч. в м. „Зелени преслап” на главния вход на НП „Рила”, Парков участък Дупницапразникът ще продължи със среща-беседа с партньори на Национален парк „Рила” за запознаване с целите, режимите и правилата за поведение в защитената територия. Ще се проведе и интерпретативна програма по туристически маршрут от м. „Зелени преслап” през резерват „Скакавица” до хижа „Скакавица” и почистването му от отпадъци.

В рамките на Световния ден на околната среда ще бъде обявен Шестия ученически конкурс „Национален парк Рила – познат и непознат” организиран съвместно с партньорите от Обединен детски комплекс – Благоевград.