Нови горски шефове в Благоевград
Нови горски шефове в Благоевград / Дарик Благоевград, Любима Калпачка, архив

Лесовъдите Антоанета Дивилска и Димитър Димитров от днес са част от управленския екип на Югозападното държавно предприятие.

Със заповед на директора на ЮЗДП инж. Дамян Дамянов двамата са назначени за негови заместници.

Антоанета Дивилска е магистър по горско стопанско. Има 25-годишен професионален опит в системата на горите. Започва работа през 1989 г. като плановик в горскостопански комбинат „Парангалица”.

От 1992 г. до момента работи в РДГ – Благоевград, като последователно е заемала различни позиции – главен специалист, експерт по залесяване и по горска икономика. От 2009 година е зам.-директор на РДГ – Благоевград. Има редица следдипломни квалификации. Член на Управителния съвет на Съюза на лесовъдите в България.

Димитър Димитров е с образователна степен магистър по горско стопанство. Има 28-годишен професионален опит в системата на горите. Започва работа през 1987 г. в „ДГС Благоевград” като технолог по дърводобива и началник участък.

След това е експерт в Лесозащитна станция – София, зам.-директор на РДГ – Благоевград и директор на фирма „Парангалица”. От 2011 до 2012 г. е директор на „ДГС Дупница”. Последната заемана от него позиция е главен експерт в  Централното управление на Югозападното държавно предприятие