Муса Палев тайно в кабинета
Муса Палев тайно в кабинета / Дарик Благоевград, Любима Калпачка, архив

Областният управител на Благоевград се скри от протестиращите в палатковия лагер пред сградата на администрацията.

В ранния следобед днес губернаторът е влязъл в кабинета си през задния вход на Областната управа, придружен от директора на полицията комисар Георги Костов.

За безопасността на Палев пред сградата от седмица са базирани униформени и цивилни служители на полицейската дирекция.

Официално от Областната администрация не дават информация дали Палев е на работа. Редови служители заявиха, че има подписан от губернатора документ с дата 20 юни, което означава, че той идва инкогнито в кабинета.

По телефона Муса Палев призна за Дарик, че наистина е бил на работа днес.

"Дойдох към 13.30 часа и към 16.00 часа си тръгнах. Отвън имаше трима души, но аз не се обозначих. Вероятно и те не ме познаха. Обезателно ще се срещна с протестиращите, но не знам кога. Сега съм в среща и не мога да разговарям", заяви лаконично Палев.

На въпрос дали в понеделник ще дойде официално в Областната управа, Палев отговори, че ще бъде, но ако няма важни държавни дела в общинските центрове в региона.

Недоволните от назначаването на областния управител от ДПС са твърдо решени да продължат с протестите до оттеглянето му от поста. Тази сутрин пред Областната управа в града се събраха около 20 души, които разпънаха огромно българско знаме с викове "Всеки ден ще е така до победата", "Оставка" "Долу ДПС".

"Настояваме за нормален диалог с новия губернатор и да му зададем няколко въпроса, да дойде тук", призовават протестиращите.