Марина Дикова: Национална безотговорност е да останем без правителство 4 месеца преди изборите
Марина Дикова: Национална безотговорност е да останем без правителство 4 месеца преди изборите / netinfo

Национално безотговорно поведение е България да бъде оставена без правителство четири месеца преди парламентарните избори, заяви в Благоевград заместник-председателят на НДСВ Марина Дикова в коментар на готвения от опозицията вот на недоверие през тази седмица.  

В условията на икономическа и финансова криза най-важното е да се осигури политическа стабилност, която да гарантира спокойствието и сигурността в страната, коментира Дикова.

От смяна на правителството няма да спечели нито държавата, нито българина, тъй като това ще доведе до изкуствено създадена политическа криза, коментира още Марина Дикова.

Според нея в оставащите няколко месеца до изтичането на мандата управляващите трябва да предприемат спешни и адекватни действия за преодоляване на кризата, които да доведат до намаляване на безработицата и стабилизиране на малкия и среден бизнес.

След добронамерения февруарски доклад на Европейската комисия сме длъжни в максимално кратки срокове да изпълним всички препоръки, за да създадем добра база за следващия евродоклад през юли тази година, който е изключително важен за страната ни - и като оценка за извършваните реформи, и като гаранция, че няма да имаме проблеми с усвояването на еврофондовете, заяви още Марина Дикова.

Не на последно място, според Дикова, правителството трябва да гарантира честни и прозрачни избори, за което е необходима промяна в законодателството.

Всички тези ангажименти не могат да бъдат изпълнени ако се стигне до учредяване на временно правителство, което ще бъде без ясна политическа отговорност и без необходимата подкрепа, смята заместник-председателят на НДСВ.

Чуйте още коментари по темата от Марина Дикова в прикачения звуков файл