Манова: Махаме палатките, Благоевград иска Палев
Манова: Махаме палатките, Благоевград иска Палев / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка

Председателят на "Сила" в Благоевградско Людмила Манова и съмишлениците й от протестния палатков лагер пред Областната управа, изграден в знак на простест срещу Муса Палев, предприемат нова тактика.

"В понеделник или във вторник, свиваме палатките и си отиваме по домовете. Щом хората в Благоевград и региона не желаят да протестират заради назначаването на областния управител от ДПС, няма смисъл да стоим тук", аргументира се Людмила Манова.

Повече от седмица бунтарите от лагера на Манова изкараха на бивак пред държавната сграда в Благоевград.

"Гледаме отблизо как протестиращите срещу правителството на Пламен Орешарски, водени от организаторите, с които вече не сме в един отбор, намаляват с всеки изминал ден и не желаят да излизат на площад "Георги Измирлиев. Зад цялата ситуация се крият сценаристи, които са поставени лица на някои политически сили. Явно в Благоевград си искат Палев за губернатор", коментира Людмила Манова.

"След понеделник отиваме при управителя Муса Палев с бонбони, стига той да дойде на работа. Ще му поставим открито нашите искания и ще се информираме има ли намерение да работи за всички хора в Благоевградско. Ще му връчим и наша декларация. Ще набележим и други форми за изразяване на гражданската ни позиция ", каза Манова.

Междувременно тази вечер на площада пред Областната управа се събраха дежурните протестиращи. 11 души, начело със съорганизатора Димитър Лалев, скандираха "И на слънце и на дъжд, Мусата пада изведнъж". Те ще също ще чакат Палев в понеделник и няма да го допуснат да влезе в кабинета на държавната администрация.