Малеш - със загуба в Македония
Малеш - със загуба в Македония / снимка: Борислав Тренчев

"Малеш" - Микрево загуби с 0:5 контролата си с "Брегалница" - Щип, играна на стадиона в 48-хилядния македонски град. Двубоят започна доста равонстойно и в никакъв случай не предвещаваше разгромната загуба.

Капитанът Новаков откри от дузпа в 31-та минута, а до края на полувремето резултатът стана 2:0 след гол на бразилкския нападател на елитния "Брегалница" - Адриан Фернандес. Отново той направи 3:0, като голът дойде след грешка на вратаря Димитров, а с две нови попадения на Маджунаров и Богатинов се стигна до катастрофалния резултат.

Двубоят бе наблюдаван от бившия футболист на "Добруджа" и ЦСКА - Ристе Милосавов, както и от кметовете на Щип и Струмяни Зоран Алексов и Валентин Чиликов. Последният, който е и президент на "Малеш", сподели, че в този мач резултатът е най- малкият проблем. Според него играчите не са показали всичките си възможности, което е обезпокоително, въпреки приятелския характер на срещата.

Иначе домакините проявиха изключително гостоприемство преди и след мача, а Валентин Чиликов покани македонците да върнат визитата при следващата шампионатна пауза, която ще бъде в началото на октомври.