Малчугани ни водят  “В света на Буквенград”
Малчугани ни водят “В света на Буквенград” / Дарик - Благоевград, архив
ЦДГ „Ведрица” празнува 65 г., малчугани ще ни заведат “В света на Буквенград”
72593
ЦДГ „Ведрица” празнува 65 г., малчугани ще ни заведат “В света на Буквенград”
  • ЦДГ „Ведрица” празнува 65 г., малчугани ще ни заведат “В света на Буквенград”

С празничен концерт ЦДГ „Ведрица” -  Благоевград  отбелязва 65 години от създаването си.

Тържеството ще се проведе в ДТ „Никола Вапцаров” утре от 17:00 часа. Колективът и възпитаниците на детското заведение са подготвили множество забавни игри, сценки и песни.

Целодневна детска градина №1 “Ведрица” отворя врати през 1949 г. Тя е първата в града. Сега работи по проекти и има изведен педагогически опит, свързан с педагогическото общуване, хармонизиране отношенията на детето с природата, българската празнично-обредна система в живота на днешното дете и др. Детското заведение е школа за бъдещи таланти в различни области.

В детската градина има осем групи, две от които са подготвителни за училище. Педагогическият персонал наброява 19 високо квалифицирани специалисти с висше образование, сред които 16 учители, преподавател по музика и логопед. 11 от тях са с магистърска степен, а 8 са със ІІ ПКС.

Непедагогическият персонал са 17 души. В петък ще се проведе и литературната среща - рецитал “В света на Буквенград”. Проявата е подготвена от деца от Център по изкуствата и ще започне от 12:00 часа в кв."Вароша”. Събитието е посветено на 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.

По време на проявата ще бъде представена историята на българската азбука, както и интересни факти, свързани със св.св. Кирил и Методий.

Още за тържеството по повод 65 г. ЦДГ "Ведрица" чуйте от Христина Шопова, директор на дирекция "Хуманитарни дейсности" - Община Благоевград.