Лишават от детски заради пропуснати имунизации
Лишават от детски заради пропуснати имунизации / Дарик Благоевград, Любима Калпачка
Лишават от детски заради пропуснати имунизации
45445
Лишават от детски заради пропуснати имунизации
  • Лишават от детски заради пропуснати имунизации

Родителите, които са пропуснали да извършат задължителните имунизации и годишни профилактични прегледи, се лишават от детски добавки. Само през изтеклия месец в Благоевград са отхвърлени молбите на три семейства, съобщи главният експерт в "Социално подпомагане" Станка Михова.

Детски добавки няма да получават и учениците, допуснали над пет неизвинени отсъствия в училище. До 31 октомври родителите, трябва да представят в службите по места служебна бележка от училищата, в които са записани децата им през настоящата учебна година, поясни експертът Станка Михова.

До края на месец септември в Благоевград са отпуснати 1379 еднократни помощи за първокласници. Всяко едно от децата е получило по 150 лева.

По Закона за социално подпомагане в Благоевградска област са обезщетени 2361 лица и семейства, с обща сума в размер на 201 394 лева. Тези от тях, които са в трудоспособна възраст, са положили обществено полезен труд не по-малко от 14 дни, отчетоха от "Социално подпомагане"-Благоевград.

69 жени от Благоевградско са получили за месец август 10 350 лева еднократни помощи за бременност. За раждане на дете са отпуснати помощи на 341 майки. Едва осем са майките-студенки, с одобрена помощ за раждане и отглеждане на дете до 1-годишна възраст.