Липса на кворум отложи общото събрание на Пирин
Липса на кворум отложи общото събрание на Пирин / снимки: Дарик - Благоевград, Елина Христова, архив

Съдбата на благоевградския футболен клуб продължава да бъде неясна, след като общото събрание на акционерите, предвидено за днес, се отложи поради липса на кворум. Вторият опит акционерите да заседават за финансовото състояние на Пирин, общински ли да бъде отборът, или не, както и да се приемат или не оставките на част от притежаващите дялово участие в дружеството, ще бъде на 27 юли.

За участие в днешното общо събрание дойдоха единствено двама от основните акционери - Николай Галчев и Петър Байкушев.

Десетки ултраси, начело с председателя на фенклуб "Пирин SS" Константин Капчин, атакуваха с въпроси Галчев и Байкушев, като настояха представителите на станалите вече обществено достояние два лагера в клуба да стигнат до консенсус в полза на отбора.

На закрита за журналисти среща Петър Байкушев е декларирал пред феновете, че е готов пръв да даде притежаваните от него акции в ПФК "Пирин Благоевград" АД на Общината, съобщиха за Дарик източници от футболия клуб.

В навечерието на събранието фенклубът поде инициатива за спасяване на отбора чрез разпространени в целия град плакати под надслов "Благоевград, време е да си върнеш Пирин!"

Липса на кворум отложи общото събрание на Пирин
netinfo

Пирин трябва да бъде на всички граждани, а не да попада в ръцете на така наречената групировка Г-15, чиито представители имат единствено користни цели, апелират от  "Пирин SS". Според феновете комерсиалните действия на част от акционерите целят разруха на отбора така, както стана по времето на бившите футболни благодетели Иван Кочев-Чомбе и Методи Калъмбов.

Единственият безкористен вариант за спасяването на клуба е Община Благоевград да поеме неговата издръжка и управление, категорични са от фенклуба.

ПФК "Пирин Благоевград" има финансов дефицит в размер на близо 400 000 лева. Акционерите дължат по две заплати и четири премии на футболистите, ведно с осигуровки. Натрупан е и дълг към общинската хазна за ползване на стадион "Христо Ботев", възлизащ на над 36 000 лева. Всички тези въпроси, заедно с казуса за дължимите пари от трансфери на футболисти, остават за 27 юли.