Кърваво меле оглавява Вяра и Струма
Кърваво меле оглавява Вяра и Струма / netinfo
"Богаташки чеда млатят до кръв връстник” четем във "Вяра”. Богаташки синчета пребиха безпричинно свой връстник. Десетина освирепели младежи нападнали 18-годишния Румен Терзийски пред кафе в събота около 2 часа. Преди това той чествал с приятели в дискотека рожден ден на съученичката си. Румен Терзийски си тръгнал заедно с Борис Гълъбов и Атанас Бръндев, когато пред тях изскочил Николай Наков, син на съсобственика на месокомбината “Карол Фернандес мийт” Тодор Наков. “Ти ли ще викаш баща си?“ - изпречил се Николай Наков към Румен Терзийски и без да изчака отговор, започнал да го удря по лицето. В този момент се появили още десетина човека. Момчетата го блъснали на земята и започнали да го ритат по цялото тяло и главата. За да се предпази от озверялата тълпа, той успял да си скрие главата под паркиран автомобил. По терасите наизскочили хора от съседните къщи, които се развикали, че ще се обадят в полицията. Битката продължава като в екшън филм, а родителите на пострадалото момче отказали споразумение и ще оставят прокуратурата и съдът да си свършат работата.

„Благоевградското поле изгоря в огнен ад”, пише още "Вяра". Пожар изпепели вчера 800 декара земеделска земя между благоевградските села Зелендол и Горно Българчево. Огнената стихия се развилня малко след 9 ч сутринта и бързо обхвана цялото поле. “Гледката е страшна, хората тук са много изплашени. Все още не знаем какви са причините, довели до избухването на пожара”, разказа за “Вяра” вчера следобед кметът на Зелендол Стефан Марков, докато пожарникарите се опитваха да овладеят пламъците. Жителите на селото са излезли, за да гасят, на помощ се притекли и хора от съседните населени места. “Всички екипи на противопожарната служба са мобилизирани в акцията. Цялата налична техника на поделението в Благоевград е в Зелендол, заяви шефът на пожарната Никола Орозански, който окачестви близо 10-часовата битка с огъня като изключително предизвикателство. Според него пожарът е тръгнал от запалени сухи треви и храсти и бързо е обхванал землището на Зелендол. Междувременно в суматохата една от специализираните коли заседнала в мочурище, което е забавило включването на част от екипа в операцията.

"Продават хляб и сирене на улицата в село Еленово". Причината за екстремните действия е, че от 31 май хората в селото реално нямат хранителен магазин и поръчват на снабдителите хляб, яйца и сирене. Пратките идват с микробус три пъти в седмицата, като търговията се върти директно на улицата. Затова и идеята на кмета на селото е училището в благоевградското село Еленово да бъде превърнато в многофункционален център. „Ще намерим място и за здравна служба, в която няколко пъти на месец да има лекар и да прави текущи прегледи на хората от селото. Така в съседство с магазина сме планирали да се отвори кафе-сладкарница, като по този начин да върнем младите майки с децата в селото”, коментира още кметът Димитър Костадинов .

“Синът на милионера-месар Т. Наков с10 приятели пребиха гимназист”, четем в “Струма”. 18-годишен ученик в Математическата гимназия в Благоевград бе жестоко пребит в центъра на града от 10-членна група, предвождана от сина на милионера-месар Тодор Наков /съсобственик на най-големия свинекомплекс в Югозапада КФМ/ - Николай Наков, и приятелите му Тодор Андреев и Емил Георгиев. Вчера Румен Терзийски, чийто баща работи като призовкар на частния съдия-изпълнител Александър Цанковски, подаде жалба в РПУ и Районна прокуратура - Благоевград, придружени с цветни снимки, показващи зверските наранявания по лицето, ръцете и тялото му. Приложено е и медицинско с подробно описание на охлузванията и натъртванията.

”Заместник- директорът на ОДП - Благоевград Л. Милев повишен в комисар”, пише още “Струма”. Заместник-директорът на ОДП - Благоевград Любен Милев получи вчера заповед от министъра на вътрешните работи Румен Петков, с която го повишава в комисар и заема постоянно поста зам. директор на Охранителна полиция в Пиринско. Преди по-малко от месец Милев се яви на конкурс за защита на мястото си и според информацията се е представил добре.

”41,1% двойки по български език в ЮЗУ, зам. ректорът по учебната дейност доц. Здравко Гъргаров наду с 1000 души броя на кандидат-студентите”, информира още изданието. 41,1% са двойките на най-масовия приемен изпит по български език в Югозападния университет в Благоевград, резултатите от който бяха публикувани в интернет. Слаби оценки са получили 1876 кандидати, със “Среден” са 1325 души, “Добър” са изкарали 1197, а “Мн. добър” - 159.

”Над 20 000 дка земеделски земи горят край Зелен дол, цистерна и пожарна затънаха”, четем още в “Струма”. Над 20 000 декара треви и ниска растителност пламнаха вчера при огромен пожар край благоевградското село Зелен дол, само чудо спаси единствената намираща се вдясно от пътя към границата къща, обор с животни и сеновал на Александър Митов.