Гъвкави ограничители се монтират по осевата линия на Главен път Е-79 в Кресненското дефиле, за да стане изпреварването невъзможно.

БГНЕС

Ограничителите ще бъдат монтирани по протежение на 16.3-километровия участък в дефилето, или общо 1100 ограничителя. Те ще бъдат монтирани в участъка от пътен възел „Черниче-Брежани“ до един километър преди Кресна.

БГНЕС

Конусите се монтират през 15 м., височината им е 75 см., при удар се огъват. Захващат се за асфалтовата настилка посредством по три дюбела и винтове с дължина 10 см.

БГНЕС

За два дни ограничителите са монтирани в участъка от Кресненските ханчета до разклона за Стара Кресна и Ощава. Или за са поставени около 20 ограничителя.

Започна монтирането на разделителни колчета срещу изпреварване в Кресненското дефиле

От началото на май заради извършваните ремонти, скоростта в този участък е ограничена на 50 км./час а изпреварването е забранено.

БГНЕС

За два месеца изцяло в този най-опасен и смъртоносен и с интензивен трафик участък от Е-79, е подменена асфалтовата настилка, както и хоризонталната пътна маркировка.

Въпреки тези ограничения, на 28 юни двама души загинаха след челен удар след Османска чешма. Причината бе навлизане на микробус в насрещната лента и удар в ТИР. Тогава по чудо оцеля семейство с две деца, върху чийто автомобил буквално „кацна“ микробуса.

БГНЕС

Така сега участъкът през дефилето с поставените „колове“ все повече заприлича на трасе за слалом.
БГНЕС