Костадинов: Невероятно много калинки, изумен съм
Костадинов: Невероятно много калинки, изумен съм / Дарик Благоевград, Любима Калпачка, архив

БСП няма да предприема колосална метла спрямо чиновници и ръководни кадри в Благоевградско, назначени от предишното управление на ГЕРБ. Това декларира областният лидер на партията и депутат от района Емил Костадинов.

"В структурите на държавната администрация в региона гъмжи от така наречените калинки и е нормално постовете им да бъдат дадени на образовани и кадърни хора. В последните години бяха назначени много кадри без конкурс, даже без дипломи, без необходимата квалификация. Невероятно много са "калинките", аз съм изумен. Не можем да си позволим това”, категоричен е Костадинов.

"Вижте в "Земеделие и гори", вижте един шофьор, назначен там, всеки ден е на протестите срещу правителството. Ако се вгледате в протестиращите, ще видите, че бъка от държавни и общински служители. Но всеки, който е професионалист, ще остане, дори и да изповядва друга политическа религия, аз ще бъда гарант за това", заяви Костадинов.

На въпрос на Дарик относно предстоящите рокади във възлови ведомства, Емил Костадинов призна, че такива наистина предстоят, но не съобщи конкретни имена на кадрите, които ще бъдат заменени с лица от управляващите.

"На директора на полицията комисар Георги Костов трябва да му бъде намерена работа на друго място, далеч от Благоевград. Нови шефове ще има и в болницата“, подсказа Емил Костадинов, но се предпази от назоваване на имена.

Депутатът Емил Костадинов ще се оттегли от лидерския пост в БСП през септември, защото по Устава на партията, не може да ги съвместява.

"Това решение в партията ни е от години, но по времето на Корнелия Нинова, която едновременно беше областен председател в Пиринско и в парламента, бе грубо погазено", обясни Костадинов, но отказа да говори за политическата хигиена на другарите си.

"Колегата Костадинов се е объркал. Припомням, че веднага след като Конгресът на БСП прие решението за недопускане съвместяването на постове,то беше изпълнено. 7 колеги депутати веднага напуснахме, без никакво забавяне", отговори веднага след изявлението Корнелия Нинова.