Комисар Титянов:Министър Миков благодари на ОДП и съда за осъдените фенове
Комисар Титянов:Министър Миков благодари на ОДП и съда за осъдените фенове / netinfo
Полицейските сили в Пиринската дирекция предотвратиха един безпрецедентен вандализъм и агресия от страна на феновете на "Локо"-Пловдив, коментира директорът на ОДП - Благоевград комисар Константин Титянов. Лично министърът на вътрешните работи Михаил Миков изказа благодарност към полицията, прокуратурата и съда в Сандански за наложените днес максимални присъди срещу 11 фенове на пловдивския тим.

Комисар Титянов каза още, че са образувани и 4 наказателни производства срещу други лица, вандалствали на стадиона в Сандански, но те ще бъдат съдени по общия ред, по текст от закона, който предвижда до 3 години лишаване от свобода.

Лица, замервали полицаи и други граждани с камъни и бомбички, тепърва ще бъдат подведени под отговорност. Част от тях са разпознати от полицията по предоставени от регионални и национални телевизии видеозаписи. Служителите на полицията, които охраняват футболни срещи, трябва да получават веднага паричните възнаграждения, които отпускат президентите на спортните клубове, смята комисар Титянов.