Кметовете на Банско и Разлог канят  министри на дискусия за НП Пирин
Кметовете на Банско и Разлог канят министри на дискусия за НП Пирин / снимка: Дарик-Благоевград, Елина Христова

Обществена дискусия на тема “Развитие на курортно-туристическата дестинация Пирин – възможности и перспективи” ще се проведе на  25-и февруари в читалище “Никола Вапцаров” в Банско, съобщиха от пресцентъра на курортната община.

На дискусията ще бъдат поставени актуални проблеми, свързани с развитието на зимния и летен туризъм в района, които налагат промени в Плана за управление на Национален Парк “Пирин”.

На срещата, която е по инициатива на кмета на община Банско Александър Краваров и кмета на община Разлог инж. Красимир Герчев, са поканени да присъстват и министърът на регионалното развитие Росен Плевнелиев, министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков, депутатите Георги Икономов и Любен Татарски, областният управител Валери Смиленов, кметовете на съседните на Банско и Разлог общини, представители на Национален парк “Пирин”, представители на инвеститорите, както и представители на местния бизнес на Банско и Разлог.