Катастрофата край Градево - обобщение към 17.45 часа
Катастрофата край Градево - обобщение към 17.45 часа / netinfo

Четирима загинаха след тежка катастрофа край село Градево, община Симитли. Инцидентът затвори пътя за Банско и Гоце Делчев за неопределено време. Във верижната катастрофа станала в 14,15 часа са участвали 2 тежкотоварни автомобила и 6 леки коли. Все още не е ясна причината довела до катастрофата.

При сблъсъка са ранени общо 15 човека, като са пострадали и две деца под 5 години, които са с черепно мозъчни травми и в кома. Първоначално данните бяха за трима загинали, но малко след 17 часа в болница е починал още един от тежко ранените.

В благоевградската болница са настанени 10, а в болницата в Разлог 5 човека.

В момента на мястото на катастрофата са екипи, които опитват да разчистят останките и да освободят движението, както и линейки и пожарна кола. На мястото са и директорът на ОД „Полиция” – Благоевград – Константин Титянов и шефът на КАТ Огнян Сапунджиев.

Според непотвърдена информация катастрофата е причинена от единия от тежкотоварните автомобили, който не е могъл да спре навреме и се е ударил в лека кола.

Автомобилният поток от и за Банско се отклонява по обиколни пътища, като и в двете посоки са се образували километрични опашки.

Според Константин Титянов пътят ще бъде освободен до 18.30 часа.