Измамиха пред нотариус психично болна жена
Измамиха пред нотариус психично болна жена / netinfo
Психично болна жена от Благоевград е въведена в заблуждение да подпише пред нотариус запис на заповед за заем от 60 -годишния Кирил Анастасов. Прокуратурата е сезирана от адвокат на младата Димитринка Тичева, която освен от олигофрения страда и от глухота.

Преди месеци Димитринка получила от благоевградчанина Кирил Анастасов 200 лева, веднага след това, той я заставил да подпише пред нотариус документ, че е получила 20 000 лева. В по-късен етап Анастасов дал на болната още 800 лева и по същия начин тя се подписала, без да осъзнава действията и постъпките си върху бланка, че е взела 3 000 лева.

Измамата се разкрила след като Димитринка й майка й получили изпълнителен лист за възбрана върху имот от 500 квадратни метра и строеж в широк център в Благоевград, за което имущество претендира възползвалият се от психическото състояние на младата жена.

Пред прокуратура и полицията майката на Димитринка настоява да бъде образувано наказателно дело срещу Анастасов и да се отмени наложената възбрана от съда върху скъпоструващия семеен имот.