Изграждат водопроводна мрежа и ремонтират уличното платно в Бачево
Изграждат водопроводна мрежа и ремонтират уличното платно в Бачево / снимка: Община Разлог

Започна реализирането на проекта „Реконструкция на част от вътрешната водопроводна мрежа на с. Бачево” за изграждане на водопроводната мрежа и ремонт на уличното платно в населеното място.

Проектът е финансиран от Министерството на регионалното развитие и благоустройството и е на стойност 949 699 лева. Предвижда се реконструкция и изграждане на нов водопровод с обща дължина 3 197м. (3030 м. главни водопроводните клони и 167 м. изграждане на нова връзка между главните клонове и второстепенните клони) и 113 броя сградни отклонения с дължина 747 м.

Ще се възстанови изцяло тротоарната настилка и ще се преасфалтират ул. „Александър Стамболийски” и ул. „23-ти септември”. Нова пътна настилка ще се изгради на ул. „Георги Димитров” и ул. „Никола Вапцаров”.

На откриването присъстваха вр.и.д. кмет на Община Разлог инж. Венцислав Гърменов, жители и гости на с. Бачево.

За изминалите две години Община Разлог получи над 3 млн. лв. като целеви средства от държавата за реализиране на важни инфраструктурни проекти, които водят до подобряване на  жизнения статус на населението чрез повишаване качеството на питейната вода и капацитета на водоснабдяване.