Иван Станоев от Микрево стана световен вицешампион по Шотокан Карате До
Иван Станоев от Микрево стана световен вицешампион по Шотокан Карате До / снимка: Община Струмяни

Иван Станоев от Микрево завоюва престижното отличие в шампионата  на Обединените нации, в който участваха над 2000 спортисти от над 50 държави.

Той е спортист на КИБИ „Спартак” – Сандански и въпреки че е само на 14 години  в колекцията си вече има 4 златни медала: три пъти е републикански шампион и един път е шампион на републиканската купа.

„Първите, с които искахме да споделим победата на младия ни кадет, са кмета на община Струмяни и общинските съветници, които ни оказаха финансова подкрепа, за да заминем на световния шампионат, сподели развълнувано ст. треньорът Костадин Чепандов.  Имам честта да благодаря лично на кмета на община Струмяни г-н Емил Илиев за разбирането, което прояви и подкрепата, която ни беше толкова важна. Разбира се, тук е мястото  да благодаря и на ръководството на община Сандански, които подпомагат целогодишно клуба”, каза той.

„Когато говорим за постижения на клуба по карате и българските резултати е важно да споделим, че един от големите световни спортисти  Ханши Садашите Като, Девети Дан, прави два майсторски семинара всяка година в България”, добавя личният треньор Георги Чепандов, студент в НСА.

Ръководството на общината в лицето на двамата зам. кметове Петя Тасева и Димитрина Николова поздравиха шампионския тим, поднесоха им подаръци и пожелаха още много спортни върхове на младия кадет от Микрево.