Иван Лечев и Цветан Недялков се надсвирваха с малки китаристи
Иван Лечев и Цветан Недялков се надсвирваха с малки китаристи / Снимка: пресцентър Банско

"Акустично трио 3000", основано от Иван Лечев и Цветан Недялков, заедно с възпитаниците на Марин Бърдарев от школата по китара подариха музикален празник на публиката в Банско с концерт на малки и големи звезди.

С китарното надсвирване кметът на Банско Георги Икономов поздрави съгражданите с големия християнски празник Благовещение. Концертът бе реализиран от председателя на Общинския съвет Владимир Колчагов, който е личен приятел на Иван Лечев - основател на акустичното трио, в което са виртуозните български музиканти и китаристи на световно ниво Цветан Недялков и Веселин Койчев.

По време на изпълнението на песента "Завинаги" публиката се убеди, че големите учители създават достойни ученици. Цветан Недялков и ученикът му Марин Бърдарев заедно с вокала Асен Тренчев - възпитаник на музикалното училище в Пловдив, вдигнаха градуса на настроението в залата. Малките възпитаници на Бърдарев също не посрамиха своя учител и равностойно се включиха в концерта.

Кулминацията на вечерта настъпи с изпълнението на мелодията от филма "Карибски пирати". Тримата големи музиканти, заедно със своите малки последователи изправиха на крака публиката.

Така страстта към музиката и изкуството събра изпълнители и публика в препълнената зала на читалището в Банско навръх християнския празник Благовещение.