Инкогнито пристигна в Банско
Инкогнито пристигна в Банско / 13-ти джаз фестивал в Банско

На 10 август, по време на втората вечер от джаз фестивала в Банско, на сцената излиза британската група "Инкогнито". Изключително успешната формация, получила забележителни награди и завидна популярност в световен мащаб, тази година е номинирана за American Smooth Jazz Awards в категорията 'International Group'.

Един от най-големите соул певци на всички времена Соломон Бърк ще пее на 11 август. Носител на Грами, автор и изпълнител на "Everybody Needs Somebody to Love" и още много от вечните хитове. Сомолон Бърк е на грандиозно турне в Европа, част от което е концертът му в Банско.

В Банско пристигна и живата легенда на американската джаз сцена Бени Голсън. Много хора по света свързват името му с филма "Терминалът". Унгарската група "Джабе" - добре позната на феновете у нас, този път идва заедно със Стив Хакет - бившият китарист на "Genesis", съобщиха организаторите на 13-тото издание на джаз фестивала в Банско.

Етно-формацията "Лот Лориен" от Варна ще свири за пръв път в Банско, след успешното си представяне на няколко международни сцени. "Ефтекасат" от Египет, "Танго проджект" от Израел са още две етно-джаз и уърлд формации. От Италия пристига "Антонио Флинта квартет". Аксел Цвингербергер, заедно със забележителната американска певица Лайла Емънс участват във финалната вечер.