Фестивал в Брезница
Фестивал в Брезница / Снимка: Маргарита Петкова
Над хиляда самодейци пристигат за уикенда в село Брезница. Фолклорни състави от цялата страна и Македонияще гостуват в най-голямото гоцеделчевско село. Македонските гости ще нощуват в домовете на гостоприемните домакини.

Танцьори, певци и музиканти ще се представят в обновения център на селото. Сред специалните гости на фестивала ще бъдат популярният родопски изпълнител Милко Бошнаков и македонската певица Жаклина Коловска. За финал в неделя домакините са поканили Неврокопския ансамбъл за народни песни от Гоце Делчев и Детско юношеския ансамбъл „Еремия“ от София.

Тържествено ще бъде открит новия площад, на който е вече е изграден фонтан, постоянна сцена, красива чешма, пейки и беседки. До  събота там ще приключи и озеленяването, а на площада и в целия център е монтирано икономично модерно осветление.  Стойността на целия ремонт, заедно с укрепващите стени е 202 000 лева, уточни кметът на Брезница Иса Сакали. Средствата са осигурени от община Гоце Делчев по партньорски проект с македонската община Пехчево.