Хаос в пътните табели край Гоце Делчев
Хаос в пътните табели край Гоце Делчев / Снимка: Маргарита Петкова

Ако не сте местен и пътувате за селата Балдево или Ковачевица, не разчитайте на пътната табела край село Господинци. Тя само ще ви заблуди, защото е поставена неправилно. Разчитайте на джипиеса си.

Ако пък имате път към село Добротино, на кръговото кръстовище край Гоце Делчев, пак ще се объркате. Няма от къде да знаете, че Добротино и Добротиново са едно и също село в България. Пак ще изпаднете в заблуда, ако търсите кметството на село Господинци, което е в центъра, но табелата с надпис "център" ще ви закара в една от махалите на това село.

Кой трябва да се грижи пътните табели да не заблуждават шофьори и пътуващи, попитахме секретаря на Общинската комисия по безопасност на движението в Гоце Делчев - Атанас Гаминчев. За табелите в републиканската пътна мрежа грижата е на Агенция Пътища - в случая, местното районното пътно управление в Гоце Делчев.

Табелата на входа на град Гоце Делчев, от към община Гърмен, повече от година стоя простреляна от незнаен агресивен собственик на оръжие. Дупките са запълнени, като временна мярка, докато от пътно управление доставят нова табела, обясни Атанас Гаминчев.