ГЕРБ: Политическа чистка и доноси в Пиринско
ГЕРБ: Политическа чистка и доноси в Пиринско / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка
Даниела Савеклиева
67521
Даниела Савеклиева
Георги Баханов
Йордан Андонов
  • Даниела Савеклиева
  • Георги Баханов
  • Йордан Андонов

Управяващите от ДПС, БСП и "Атака" вилнеят в държавната администрация и поголовно уволняват от постове доказани, дългогодишни професионалисти, заявиха от областното ръководство на ГЕРБ в Благоевградско.

Повече от 50 кадри от партията на Борисов са отстранени на политическа основа и безпринципен реваншизъм, категорични са областният координатор и народен избраник Даниела Савеклиева, както и общинските ръководители в региона Йордан Андонов, Георги Баханов и Розен Марчев.

Благоевградският лидер на ГЕРБ Йордан Андонов изтъкна, че новите управляващи не се съобразяват с професионалните качества на ръководните кадри, така както те са направили през 2009 година при вземането на властта.

"Оставихме на работа стари управители на фирми, за които имахме аналитични данни, че са защитавали с професионализъм държавния интерес в службите си. Пример в тази насока е Радослав Георгиев, уволнен наскоро от Байсейнова дирекция - Благоевград. По негово време приходите в дружеството бяха увеличени с 200 процента. Георгиев изведе дирекцията в челната десетка в ЕС. Сега новият директор Чавдар Моллов бави изготвянето на Плана за управление на речните басейни, в службата цари напрежение и писане на доноси", коментира Йордан Андонов.

Координаторът на ГЕРБ в Сандански и бивш зам.-областен управител Георги Баханов, също изнесе данни за политическа чистка в общината.

"Пример за това смяната на управителя на "Напоителни системи" Благой Дончев. Дончев дори не е член на партията ни, но е общински съветник, избран като доказан експерт. Повече от 16 години той е в системата на "Напоителни системи" и ръководи успешно дружеството от 2009 година. Дончев дори успя да се справи с беззаконията на фирма "Санданска Бистрица", която ползва не по предназначение съоръжения, предоставени от "Напоителни системи". По този казус има и решение на Върховен административен съд за отнемане на съоръженията", заяви Георги Баханов.

Над 330 000 лева към "Напоителни системи" дължи собственикът на мини ВЕЦ в село Дамяница Никола Малчев. Малчев бе задържан преди години от полицията за купуване на гласове. На мястото на уволнения Благой Дончев от централите на ДПС и БСП готвят Методи Стойчев - червен общински съветник, съобщиха за Дарик.

Розен Марчев от Гърмен директно обвини депутата от ДПС  Ахмед Башев и лидера на левицата в общината Мариана Стругова, че колят и бесят в Гърмен, така, както не е било и по турско.

Даниела Савеклиева обяви, че новите управляващи уволняват не само ръководни кадри, но и редови служители и даде за пример отстраняването на двама социални работници от бюрата  в Гоце Делчев и Хаджидимово - Стоян Цирков и Стефка Хаджиева.

Чуйте още от Даниела Савеклиева, Георги Баханов и Йордан Андонов в звуковите файлове