Фирма Корона с най-големи задължения към Община Благоевград
Фирма Корона с най-големи задължения към Община Благоевград / blgmun.com

Благоевградската фирма "Корона България" АД, която стопанисва Боулинг центъра, е най-големият длъжник на Община Благоевград сред наемателите на открити площи, оповести пред журналисти кметът Костадин Паскалев. Дружеството има 6 неплатени месечни наема за два обекта - пространството пред боулинга и открита площ за отоплителни и вентилационни инсталации при общежитията на Американския университет в България, сочи справка на Общинска администрация. Задълженията на фирмата са около 4 000 лв., уточни градоначалникът.

Второто място в "черния списък" с некоректните наематели е "Яна" ЕООД с обща дължима сума за 7 наема в размер на 3 612 лв. За ползвани под наем открити площи при централния пощенски клон в Благоевград дължи вноски по 6 наема ЕТ "Стенли 11 - Станислав Иванов" на обща стойност 3 115 лв.

Със задължения в размер на 1606 лв. за два неплатени наема е и фирма "Болид" ЕООД за откритите площи пред кафе "Милениум" и пред заведението "Стария Дъблин".

Смятам, че Общинският съвет ще ме подкрепи за изменения на Наредбата по чл. 8 от Закона за общинската собственост, според които на некоректните наематели да бъде отказано правото да подновяват договорите си за наем за следваща година, заяви Костадин Паскалев. По думите му това предложение ще бъде внесено в местния парламент до два дни.

Преди повече от половин месец Община Благоевград възложи на съдия–изпълнител събирането на задълженията на 49 нередовни наематели на открити площи с общи задължения в размер на 24 000 лв. Изпратени бяха предупредителни писма, в които наемателите се задължаваха да погасят дълговете си в 7-дневен срок.