Евродепутати с първи офис в Благоевград
Евродепутати с първи офис в Благоевград / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка

Европейски информационен офис "Солидарност" откриха в Благоевград евродепутати от БСП.

На тържествената част присъстваха лидерът на социалистите Михаил Миков, членовете на Европейския парламент Илияна Йотова, Георги Пирински и Момчил Неков. С тях бе и благоевградският народен избраник Кристиан Вигенин.

"Този офис има важната задача да направи, така че българските проблеми и интереси да бъдат усвоявани в Европейския парламент, но това няма как да стане без да знаем  какви са желанията и интересите на хората. Голяма част от нашата работа ще бъде свързана с младите хора, защото това е нашето бъдеще”, каза Илияна Йотова.

"Откриването на този офис е голяма отговорност, защото чрез него социалистите ще покажат, че това е център на лявото мислене и лявата мисъл. Никак не е случаен фактът, че първият офис се открива в града на Благоевград. За да успеем и да наложим нашето виждане за политика трябва много добре да координираме нашата дейност. Трябва да защитаваме вижданията и идеите си в общинските съвети, в нашия парламент и в Европейския парламент. Само по този начин можем да успеем”, заяви червеният депутат Кристиан Вигенин.

"Вярвам, че това ще продължи и в други български градове. Това е една много сериозна стъпка към младите хора. Тук те ще идват да дискутират, да бъдат солидарни помежду си, да обсъждат промените на Европейския съюз”, каза лидерът на левицата Михаил Миков. Той призова гражданите да бъдат много активни и да не посещават офиса само, когато има мероприятия. Влизайте, питайте, поставяйте въпроси. Бъдете сигурни, че вашите въпроси ще стигнат до нашите представители е Европейския парламент и до представителите в нашия парламент", категоричен е Михаил Миков.

Младежкият лидер на БСП-Благоевград Ваня Маникатева е отговорник на офиса, който се намира на булевард "Св. Св. Кирил и Методий".