Дядо Хоши на съд за педофилия
Дядо Хоши на съд за педофилия / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка

Благой Георгиев Маджарски от Симитли, познат в района като дядо Хоши, отива на съд за педофилия и блудствени действия с непълнолетни момичета. За това престъпление законодателят предвижда до 8 години лишаване от свобода.

Държавното обвинение в Благоевград внесе пред магистратите обвинителен акт по член 149 от наказателния кодекс, съобщиха за Дарик.

Бившият тираджия Маджарски, който е на 74 години, склонил едновременно две 12-годишни момичета от Симитли да удовлетворят сексуалните му желания.

Дядо Хоши бе задържан през месец юли, след като полицаите в Симитли го уличиха в тежкото престъпление. Престъплението, което умишлено бе прикрито от разследващите, е извършено близо до дома на дядото в симитлийския квартал "Дрънкалица". Маджарски престоя дълго време в килията с определение на Софийски апелативен съд.

В обвинителния акт на прокуратурата се сочи, че възрастният мъж примамвал малолетните момичета в дома си или в лек автомобил "Пежо", паркиран на различни места в околностите на Симитли.

В условията на продължавано престъпление извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори половото си  желание, без съвкупление по отношение на Г. Н. и В. И.