Добри оценки за Банско, Илиев алармира за сложни трасета в Сочи
Добри оценки за Банско, Илиев алармира за сложни трасета в Сочи / Дарик - Благоевград, архив

Директорът на Откритото европейско първенство по биатлон, което ще се проведе през февруари в Банско Венцеслав Илиев сподели, че до момента подготовката на състезанието върви по план, като оценките от международния съюз по биатлон са отлични. „Заявени са 240 състезатели във възрастовите групи мъже и младежи, както и 208 при жените и девойките. До момента подготовката върви по план. Последният удар ще е между 10-и и 18-и февруари. Това състезание се наблюдава доста сериозно от международния съюз и вече се проведоха няколко инспекции. Оценките са много добри. Очакват да проведем състезание на много високо ниво. Вярват в нашите възможности”, коментира Илиев.

„Някъде около 17 отбора ще дойдат с първите си състави. Говорим за спортисти до 26 години. Ще наблюдаваме много оспорвани битки. Надявам се накрая да сме доволни. Интересното е, че Световното завършва на 16-и февруари, а големи сили намират време и пристигат у нас. Състезанието наистина е от голямо значение. За да може да се провежда кръг от Световната купа трябва да имаме лиценз А. Трасетата са ни ОК, както и стрелбището. Заявките се правят 3 години напред”, разкри още Венци Илиев, а по повод олимпийските трасета в Сочи, където ще се проведе следващата Зимна Олимпиада, Венцеслав Илиев сподели:

„Бях на състезание в Сочи миналата седмица. Трябва да ви кажа, че там ни чака много голяма изненада. Трасетата са такива, че трябва да се промени цялата подготовка на състезателите. Трасетата са на малка площ и са много сложни. Този, който се съобрази с изискванията на трасето, ще има резултат.”