Деца на творческа ваканция в Ковачевица
Деца на творческа ваканция в Ковачевица / Снимка: Посолство на Малтийския орден в България

Деца от центрове за настаняване от семеен тип от Самоков, Чирпан, Варна, София и района, техните възпитатели, едно дете от Тайван и петима доброволци са на творческа ваканция в западните Родопи, съобщи кметският наместник на с. Ковачевица Кирил Жуглев.

За поредна година с финансовата подкрепа на посолството на Малтийския орден у нас децата проучват и изследват района, като след това ще опишат преживяното и откритото от тях в двуезичен българо-английски пътепис с рисунки, записки и впечатления.

Творческата ваканция на децата ще продължи до неделя. Освен архитектурния резерват Ковачевица, в маршрутите им са включени посещения на древния римски град Никополис ад Нестум, природния феномен Светилището край Долно Дряново, курорта Огняново и минералните извори, зоопарка в гр. Хаджидимово.

Днес те ще бъдат на среща с кмета на община Гърмен Минка Капитанова, а в събота ще се срещнат със свои връстници от центъра за настаняване от семеен тип в Гоце Делчев, уточни програмата им Богдан Паташев от Малтийския орден в България.