Чистиха партийно Ловен дом и Бачиново
Чистиха партийно Ловен дом и Бачиново / netinfo

Слънчевото време и призивът на благоевградския кмет Атанас Камбитов изкараха стотици граждани, които почистиха междублоковите пространства, градинките и детските площадки на територията на целия град. Бяха осигурени сметоизвозни машини, които всеки можеше да заяви безплатно на дежурен телефон.

Пример дадоха кметът Камбитов и председателят на Общинския съвет в Благоевград Даниела Савеклиева. Резултатът от проведената акция - събрани тонове отпадъци и  основно почистени градски терени.

В пролетнтото почистване на Благоевград се включиха и активистите от партийните централи на ГЕРБ и БСП.

"С тази инициатива казваме сбогом на зимата с надеждата за слънчева пролет и топли Великденски празници. Приятно ми беше да видя, че Ловният дом не е потънал в чак такива планини от боклуци, каквито бяхме свикнали да виждаме. Явно ангажираните фирми и гражданите вече са по-добросъвестни. Радвам се, че с малко усилия успяхме да направим парка по-чисто и по-приятно място за отдих", заяви областният координатор на ГЕРБ и парламентарен председател Даниела Савеклиева.

Членове на Гражданските сдружения "Сила" и "Устрем 2012" чистиха парк "Бачиново". Младежите подкрепиха и подписка за обособяване на нови велоалеи и зелени площи на територията на общината, организирана от "Велоклуб" Благоевград

Събрахме множество чували с боклуци, очакваме сега да бъдат извозени от служителите на общинската фирма "Биострой", каза общинският съветник от БСП Асен Балабанов.