„Часът на приказния разказвач“ отново донесе вълшебство на децата на Благоевград
„Часът на приказния разказвач“ отново донесе вълшебство на децата на Благоевград / Снимка: Община Благоевград

Десетки деца и техните родители отново станаха част от инициативата ,,Часът на приказния разказвач", която за четвърта поредна година се провежда във фоайето на Община Благоевград.

Часът на приказния разказвач отново донесе вълшебство на децата на Благоевград
netinfo

Актрисата Жанет Керанова срещна малчуганите с „Малката кибритопродавачка". В четвъртата вечер от приказната инициатива на Община Благоевград, децата слушаха в захлас историята за малкото момиче, което в навечерието на Нова година бива изгонено от вкъщи в студената нощ, за да продава кибрит и да печели пари. След финала на разказа по Ханс Кристиян Андерсен, деца и родители обобщиха поуката от приказката, а именно, че хората трябва да бъдат милостиви към онези, които имат нужда от помощ.

Часът на приказния разказвач отново донесе вълшебство на децата на Благоевград
netinfo

След като чуха историята, малчуганите се впуснаха в забавни игри и състезания. Част от тях пяха коледни песни, а други рецитираха празнични стихчета. И този път малчуганите получиха топло мляко, чай и бисквити.

Тази вечер "Часът на приказния разказвач" продължава с "Приказка за цигулката". Инициативата,се организира за четвърта поредна година от Община Благоевград. В ролята на разказвачи влизат различни актьори и общественици, а целта е децата на Благоевград да изживеят приказни моменти в навечерието на най-големия християнски празник - Коледа.

„Часът на приказния разказвач" продължава до 16 декември.