Благоевград се раздели с Иван Даскалов
Благоевград се раздели с Иван Даскалов / netinfo
Благоевградската общественост се раздели с една емблематична за изкуството и културата в града личност – Иван Даскалов, дългогодишен директор на Общинския куклен театър.

Семейството му, негови близки, приятели, колеги, културни дейци, журналисти и граждани, казаха последно сбогом на Иван Даскалов на поклонението, което бе днес по обяд във фоайето на Драматичния театър.

„Загубата за Благоевград е голяма. Разделяме се с един голям приятел, професионалист, човек, на когото целият живот е белязан от театралното изкуство, достоен и патологично влюбен в изкуството човек”, каза директорът на Драматичния театър Николай Кимчев.

Кой е Иван Даскалов?

Роден е на 21 септември 1951 година. Повече от 20 години работи в Драматичен театър "Никола Вапцаров" - Благоевград.

От 1995 до 1996 г. заема длъжността заместник-директор на Общинския куклен театър.

До 1998 г. работи като заместник-директор на Камерен оперен театър - Благоевград, а след това става директор на Общинския куклен театър, пост, който заемаше досега.

Поклон пред светлата му памет!

С какво ще запомнят Иван Даскалов директорът на Драматиен театър - Благоевград Николай Кимчев, ръководителят на Катедрата по театрално изкувство към ЮЗУ доц. Чавдар Кръстев, Игор - студент от специалност "Актьорство за драматичен театър" и Иван Стоянов от общинската организация на ВМРО - Благоевград - чуйте в звуковия файл: