Б. Ячев: Чрез евровота тестваме избирателите си
Б. Ячев: Чрез евровота тестваме избирателите си / http://vmro.bg/
Изборите за европейски парламент ще бъдат своеобразен политически тест за реалния брой на нашите избиратели, заяви на среща с журналисти в Благоевград народният представител от БНС Борис Ячев.

Това е и основният смисъл на участието ни в евровота, подчерта той. По този начин, според него, ще стане ясно с какъв ресурс и с каква политическа зестра отива ВМРО на местните избори.

Не на последно място за нас е важно да имаме човек в европарламента, който да е запознат с проблемите на Македония и да лобира за защита правата на българите в нашата съседка, допълни Ячев.

По думите му на проведения преди дни конгрес на ВМРО Пиринска Македония е възвърнала част от позициите си при предишния мандат с общо 10 представители на ВМРО от областта в Националния изпълнителен съвет.

Новоизбран член на централното ръководство е Иван Стоянов – заместник-председател на ВМРО – Благоевград. Освен за вътрешно-политическите проблеми, той ще отговаря и за външните позиции на червено-черните. Идеята е да се възстановят българските дружества в Македония.

Друг нов член на НИС е и Христо Манчев – директор на 2 ОУ в Благоевград. Нашите делегати от Пиринско получиха най-много гласове на конгреса, което означава, че темата Македония буди едновременно романтика и носталгия и се ползва с популарност сред членовете на ВМРО в цялата страна, каза още Борис Ячев.

В сформирания наскоро политически съюз с ГЕРБ, БЗНС на Анастасия Мозер и структурата на Димитър Абаджиев, се оказва, че ВМРО е основната движеща политическа сила, според Ячев.

Ние декларирахме, че предоставяме клубовете и структурите си по места да бъдат трансформирани в предизборни щабове, допълни той.

По отношение на състава на РИК – Благоевград предложението ни е за две места, едно от които за представител на ГЕРБ.

Следващата седмица предстои среща между областните ръководства на двете формации, идеята на която е да бъдат координирани съвместните им действия.

Убеден съм, че резултатите от евровота в Пиринско ще бъдат повече от добри, подчерта народният представител от БНС.