/ Община Благоевград
Кметът на Благоевград Атанас Камбитов даде старт на дългоочаквания проект за благоустрояване на IV микрорайон, който предвижда  рехабилитация и реконструкция на улици, изграждане на енергоспестяващо улично осветление и озеленяване в района на ул. „Ветрен“ до ЮЗУ „Неофит Рилски“.

„В този квартал в момента има нови сгради, а хората ходят в кал. „Благоустрояване на градската среда“ е един от най-трудните проекти, които реализирахме, но е жизнено важен“, подчерта градоначалникът.

Шестте улици, които обхваща обектът, са „Ветрен”,  ул. „Роден край”, ул. „Черно море”, ул. „Съединение”, ул. „Независимост” и ул. „Руен”. Районът е една от най-новите жилищни зони в града, а в него живеят предимно от хора в трудоспособна възраст.

Мястото на живеене е в непосредствена близост до ЮЗУ и болничните заведения на Благоевград, заради което неговото благоустрояване е крайно наложително, тъй като ще осигури добра транспортна обвързаност с централна градска част, както нормалното и безопасно придвижване на живеещите в района.

Проект „Благоустрояване на градската среда” се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж” . Стойността на обекта е  ‎‎‎‎3 568 618.58 лв, които се предоставят  като безвъзмездна финансова помощ по проекта от ЕС.
‎‎‎‎
1016 305.55 лв. са предвидени за изграждане на ВиК мрежи, които Община Благоевград ще получи като финансиране от Републиканския бюджет.