/ / iStock/Getty Images
Община Пазарджик е защитила проект по Целева програма за подпомагане на образователния процес на децата и младежите, настанени в социални услуги, съобщиха от пресцентъра на администрацията.

Със средствата от проекта са закупени са 15 таблета, 12 преносими компютри, две мултифункционални устройства, 5 рутера и е платена интернет таксата до края на годината.

Оборудването ще подпомогне образователния процес на 27 деца и младежи на възраст от 9 до 18 години, настанени в центровете от семеен тип в общината.

"Реализирането на този проект ще обезпечи всеки един от вас с техническо средство - лаптоп или таблет, което да помогне на образователния процес. Искам нищо да не ви липсва, за да сте равнопоставени и да имате същите възможности като всички деца на вашата възраст", каза кметът Тодор Попов, който лично е раздал устройствата на децата.

"Животът ви не е лесен, но вие се справяте изключително добре. Искам да поднеса своето уважение и към екипите на социалните услуги, защото те работят и ви помагат, а оценката за едно общество е как се отнасяме към по-различните и към тези, които имат нужда от подкрепа", отбеляза още Попов.