/ Istock
Има издадена заповед от служебния министър на вътрешните работи Калин Стоянов за възстановяване на Районното управление в курортен комплекс "Албена". Това каза пред журналисти днес в Балчик директорът на Областната дирекция на МВР в Добрич старши комисар Красен Торимацов.

Той допълни, че се очаква управлението да започне да работи до месец. "В момента върви процес по окомплектоване му с личен състав и техника. Надявам се до около месец да сме готови и районното управление да започне да функционира", обясни Торимацов.

Той информира, че новите автомобили на „Пътна полиция“ вече са по пътищата в областта, добре обозначени са и са една много добра превенция за участниците в движението, защото са видими от голямо разстояние

В края на  май служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов беше в Шабла за откриване на Районното управление (РУ), което през 2022 година бе преобразувано в полицейски участък към РУ-Каварна. Тогава той каза, че предстои възстановяването на работата и на други районни управления, които са били преобразувани. 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
 
Павлина Живкова/БТА