Времето на 29 януари: Мъгливо, облачно и студено
Времето на 29 януари: Мъгливо, облачно и студено / БГНЕС, архив

Прогноза за неделя, 29 януари

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде ясно. Мъгливо или с инверсионна облачност ще се задържи само на места по поречието на Дунав и Черноморието. Минималните температури ще са предимно между минус 12 и минус 7 градуса, в отделни райони и по-ниски.

В неделя на много места отново ще има мъгла и ниска слоеста облачност. След обяд мъглата ще се разсейва, а облачността ще се разкъсва и намалява и ще има и слънчеви часове, на повече места в планинските райони от страната. Ще се появи слаб северозападен вятър. Преобладаващите максимални температури ще са между минус 3 и 2 градуса, по-ниски в местата с по-трайна мъгла.

Атмосферното налягане ще се задържи по-високо от средното за януари.

В планините ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 1 градуса, на 2000 м - минус 2 градуса.

По Черноморието ще има мъгла или ниска слоеста облачност, но след обяд видимостта ще се подобрява и облачността ще се разкъсва и намалява. Ще има и слънчеви часове. Ще духа слаб североизточен вятър. Максималните температури ще са 1-3 градуса, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

В понеделник и вторник от север-североизток ще прониква студен въздух. Облачността над по-голямата част от страната ще е предимно значителна. Не е изключено на отделни места да превали слаб сняг. Минималните температури ще са между минус 11 и минус 6 градуса, а максималните - между минус 5 и 0 градуса.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg