Посрещаме астрономическата зима със студ и мъгли
Посрещаме астрономическата зима със студ и мъгли / БГНЕС, архив

Прогноза за сряда, 21 декември

През следващото денонощие със слаб, в Източна България - до умерен север-североизточен вятър, ще продължи да прониква студен въздух. Над североизточната половина от страната облачността ще е значителна, предимно ниска, с превалявания от сняг, главно в планинските райони.

В сутрешните часове на места в Предбалкана и Дунавската равнина ще има мъгла. Над Югозападна България ще е предимно ясно и слънчево. Минималните температури ще са между минус 7 и минус 2 градуса, по морския бряг - около нулата. Максималните ще са от минус 1-2 градуса в североизточните, до 8-9 градуса в югозападните райони.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и още ще се повиши.

На 21 декември в 12.44 ч. настъпва астрономическата зима.

Над Стара планина и Странджа ще е предимно облачно, мъгливо, с превалявания от сняг, докато над Рило-Родопския масив ще е предимно слънчево. Ще духа умерен, по върховете и силен североизточен вятър и с него температурите ще са понижават. Максималната на височина 1200 м ще е около 1 градуса, на 2000 м - около минус 6 градуса.

Над Черноморието ще е предимно облачно. Главно по южното крайбрежие ще има слаби превалявания от дъжд и сняг. Ще духа умерен северен вятър. Максималните температури ще са от 1 до 4 градуса. Температурата на морската вода е 5-6 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg