Специалисти умуват как да приветстват извънземните
Специалисти умуват как да приветстват извънземните / ThinkStock/Getty Images

Вместо да очакваме на Земята сигнали от звездни цивилизации, през 2018 година процесът ще бъде обърнат - ние ще сме тези, които ще отправяме своите послания към извънземния разум, пише в. "Дейли мейл".

Не можем да се свържем с извънземните, защото те са се самоунищожили

Организацията с нестопанска цел METI /Messaging Extraterrestrial Inteliigence" със седалище в Сан Франциско ще се опита да се свърже със "зелените човечета", докато те са си още у дома. "Възнамеряваме нашите послания да бъдат продължени от няколко генерации", изтъкна ръководителят на METI Дъглас Вакош.

БАН: Извънземните са разрешили двата най-важни проблема на човечеството

Сега специалистите умуват над това кой е най-добрият начин да бъдат приветствани извънземните, получили нашия зов за контакт. За целта е нужно да бъдат изпращани по-комплексни сигнали в космоса. Според Вакош извънземният разум очаква от нас ясен сигнал, че желаем да общуваме.

Силен сигнал, идващ от звезда, поднови догадките за извънземен живот

МETI възнамерява да осъществи своето първо радиопредаване в края на 2018 година. Посланието ще съдържа базисни математически и научни понятия. "Би било прекрасно, ако използваме мощни предаватели, като тези, използвани в планетарните радарни проучвания от рода на обсерваторията в Аресибо",отбелязва Вакош.

В сигнала ще се включи и ръководство с инструкции, така че извънземните по-лесно да дешифрират нашите послания.

Източник: БТА