Печалбата на Google нараства
Печалбата на Google нараства / снимки: EPA/BGNES

Американският гигант Google оповести приходи от 5,19 млрд. долара през първото тримесечие на тази година, съобщиха от кампанията. Това е повишение с 42 процента спрямо първото тримесечие на миналата година и 7 на сто увеличение спрямо предходното тримесечие.

Оперативната печалба на компанията е 1,55 млрд. долара, а за тримесечието, приключило на 31 март 2007 година, тя е 1,44 млрд. долара. Чистата печалба на гиганта е 1,31 млрд. долара, което е с 10 млрд. долара повече от чистата печалба на периода януари-март 2007 година.

„Продължаващите нововъведения в нашата работа спомагат за здравословния растеж на компанията в световен мащаб за всички наши продукти, допринасяйки за още едно силно тримесечие за Google”, казва изпълнителният директор на компанията Ерик Шмидт. „С интегрирането на DoubleClick към нашата рекламна платформа ние виждаме нови начини да увеличим преживяванията за нашите потребители и да увеличим ползите за нашите рекламодатели и партньори”, допълва изпълнителният директор на компанията.

На 11 март Google Inc.завършила процеса по закупуването на он-лайн компанията DoubleClick за 1,3 млрд. долара, след като получи разрешение за това от европейските и американските власти.