Откриха център за пристрастени към Интернет
Откриха център за пристрастени към Интернет / netinfo

В Китай отвори врати първият за страната здравен център за пристрастени към Интернет. Центърът предлага книги и консултации за психично-болни тийнейджъри. Приютът може да побере четирима непълнолетни за нощувки и помага да се създадат приятелски отношения между деца и родители.

"Никой от тийнейджърите не е принуждаван да дойде тук. Просто обикаляме около близките Интернет-барчета вечерта и водим непълнолетните тук, ако са съгласни", казва директорът на центъра. Популярността на компютърните игри се увеличи значително през последните години и вече 14 милиона души станаха част от този виртуален свят. Сред възрастните расте безпокойството, че все повече млади хора са задържани от полицията. Китай прие редица закони, насочени за удържане на вманиачаването от компютърни игри.

Шанхайския приют, който е моделиран като вече изграденият в Хонг Конг, прие първите три момчета в понеделник, включително Chen Jiafeng -17-годишен тийнейджър. Chen се завърнал вкъщи след като разговарял с психолог четири часа, след като социални работници посетили родителите му, за да обсъдят по-правилно общуване с детето.

www.kaldata.com