Novell прави супер-бърз Linux
Novell прави супер-бърз Linux / netinfo

През октомври компания Novell планира да пусне версия на SuSE, наречена – SuSE Linux Enterprise Real-Time, изпълняваща задачи в „реално време”.

Операционните системи тип Real-Time са способни да реагират на външни събития (примерно обработване на нова информация) в изключително кратко време, измервано в милионни части от секундата. Такава програмна платформа не представлява интерес за обикновените потребители, но в някои специфични области на живота, скоростта за обработване на данни е от съществено значение. По-специално в борсовата търговия, медицината, военното дело. Тестовете на новата система показват, че времето за реакция на SuSE Linux Enterprise Real-Time не надвишава 27 микросекунди, като може да достигне и до 11 микросекунди.

Един от първите потребители на новата Операционна система ще бъде Siemens Medical Solutions, които имат планове да използват SuSE Real-Time в магнитно-резонансните томографи Magnetom. По данни на Novell интерес към новата ОС е проявила и една инвестиционна банка (не се посочва име), която очаква да повиши приходите си със 100 милиона долара годишно, разчитайки, чрез новата платформа да изпревари конкуренцията при обработката на борсови данни.