Chevrolet ще представи нова Captiva
Chevrolet ще представи нова Captiva / www.speed-press.com

Chevrolet ще представи нова Captiva на Автомобилното изложение в Париж. Моделът ще предлага нов спортен дизайн в предната част, адаптивен интериор с от пет до седем места, по-високо ниво на оборудване, нови двигатели и предавателни кутии. Спортният SUV ще запази амфитеатралното разположението на седалките в три реда и електронно контролираната система за двойно предаване.

Промените в дизайна включват нов преден капак, по-голяма предна решетка с два въздуховода, между които се намира и знакът на Chevrolet. Светлините също са променени, те вече са с призматична форма, а мигачи са интегрирани и в страничните огледала. Друга промяна в дизайна на Captiva, която допринася за по-агресивния дизайн, са по-големите арки, в които може да се поберат до 19-цолови колела.

Chevrolet ще предлага четири нови двигателя за Captiva, които ще се куплират стандартно с новите механични или автоматични 6-степенни трансмисии. Новата гама от двигатели включва два бензинови (2,4 и 3,0 литра) и два турбодизелови (2,2 литра).

Благодарение на новия 3-литров V6 бензинов мотор с директно впръскване, променливо газо-разпределение и мощност от 258 к.с., Captiva ще е един от най-мощните SUV модели в своя клас, а новият 2,2 литров турбодизелов двигател със система за впръскване common rail ще се предлага във версии със 163 и със 184 к.с.

Гамата включва и 2,4-литров бензинов мотор с два газо-разпределителни вала и променливо газо-разпределение с мощност от 171 к.с. Двата турбодизелови двигателя и 2,4 литровият бензинов мотор могат да бъдат поръчани както с предно предаване, така и със задвижване на четирите колела.

Обзавеждането на Captiva предлага избор от нови тапицерии за седалките и облицовките в интериора с по-високо качество от най-висок клас. Дизайнерите са използвали някои от стилистичните елементи от други нови модели на Chevrolet, като например синята разсеяна светлина, която "облива" задната част на централната конзола и извитата обгръщаща форма на арматурното табло, което преминава към вратите на водача и пътника отпред, създавайки вид на характерния за марката двоен кокпит.

Интегрирана е системата Hill Start Assist, която подпомага потеглянето по наклон, като предотвратява движението назад и електрическа ръчна спирачка, която освобождава пространство за съхранение на предмети в централната конзола.

Аудио уредбата на новата Captiva включва Aux-in вход, USB-порт и връзка с Bluetooth. Captiva може да бъде поръчана с touch-screen навигационна система с камера за задно виждане.

Представянето и на европейските пазари е насрочено за пролетта на 2011 година. (Агенция Speed-Press)