BitDefender получи сертификат за най-добър анти-спам модул
BitDefender получи сертификат за най-добър анти-спам модул / netinfo

Новият модул на BitDefender за нежелана електронна поща блокира 97% от спама в реално време и предлага усъвършенствано филтриране на съобщенията и блокиране на тези под формата на картинка.

Производителят на антивирусен софтуер BitDefender обяви, че на 8 януари 2007 г. получи сертификат Checkmark PC за анти-спам модула си от независимата сертифицираща великобританска компания West Coast Labs. BitDefender бе заслужено награден с най-високото отличие – Checkmark Premium, след като блокира 97% от целия спам поток по време на теста.

Новият анти-спам модул беше изпробван като част от цялостния пакет BitDefender Mail Protection – защита за електронната поща за компании. Софтуерът може да бъде свален като автоматичен ъпдейт за всички потребители. Подобренията са в редица нови свойства, включващи и усъвършенствано филтриране на спам-съобщенията под формата на картинка.

Това се налага заради все по-нарастващия брой такъв тип спам писма. В комбинация с новите свойства и спам-сигнатурите и базата данни с URL на BitDefender продуктите на румънската компания достигат високи нива на засичане, необходими за получаването на Premium сертификат.

Разработен за мейл сървъри с натоварен трафик, продуктът за филтриране на електронна поща за компании на BitDefender предлага възможно най-пълната защита срещу вируси, спам и шпионски програми. Така BitDefender посреща нуждите от сигурност на предприятията и доставчиците на Интернет услуги. "Новият анти-спам модул на BitDefender е резултат от усилената работа на специалистите в нашите лаборатории и интензивната тестваща програма, която преминахме заедно с Linux обществото" – коментира Влад Валсеану, управител на отдела за анти-спам проучвания към BitDefender.

"Само най-добре разработеният продукт, който съчетава в себе си възможността за редовно обновяване и има зад себе си лаборатории, които постоянно следят заплахите в кибер-пространството, може адекватно да защити потребителите от спам съобщения. Сертификатът Checkmark Premium показва точно това – че ние вършим работата си отлично". (БГНЕС)