Американец си имплантира безжични чипове, за да стане киборг (СНИМКИ)
Американец си имплантира безжични чипове, за да стане киборг (СНИМКИ) / ThinkStock/Getty Images

Биохакерът Амал Графстра от Сиатъл си имплантира безжични чипове в ръцете, с които да отваря входната си врата, да пали автомобила и мотора си, да има достъп до компютъра си, съобщи в. "Дейли мейл".

Американец си имплантира iPod в ръката

Чиповете се свързват с радиовълни с кодовете, закрепени за предметите. Така той отваря врати само като доближи ръката си до тях.

Първият си имплант 40-годишният Амал си е направил през 2005 г. Тогава работел като компютърен консултант за няколко медицински клиники. Една от тях имала врата, която винаги се заключвала, а той влизал и излизал по десетина пъти на ден.

Руснак имплантира в ръката си чип за пътуване

След това основал компания, която доставя микрочипове и започнал тяхното производство, като набрал средства по интернет. Първия имплант му поставил лекар, като доста трудно го убедил.

Сега вече имплантите са в стерилна инжекция, която лесно се поставя между показалеца и палеца. Цената е от 40 до 196 долара. Според Амал Графстра биохакерството е следващата фаза на човешката еволюция.

Около 10 000 души по света използват технология с имплантирани чипове. Някои по този начин следят физиологични показатели.

Източник: БТА