/ Gulliver/Getty Images
Знаменитият стадион „Маракана“ се превърна в полева болница за заразени с коронавирус, съобщи CNN. Стадионът, на който мачовете си посрещат Фламенго, Флуминензе и националния отбор на Бразилия, е с вместимост 78 000 зрители.През 2014 г. на него се игра финала на Световното първенство между Германия и Аржентина, а през 2016 г. на „Маракана“ се проведоха състезания от Олимпийските и Параолимпийските игри. В Бразилия по подобен начин се оборудват като болници стадион „Пакаембу“ в Сао Пауло и още 10 спортни съоръжения.

Домашният стадион на Реал Мадрид „Сантяго Бернабеу“ ще бъде използван като склад за медикаменти и други продукти от първа необходимост, които ще бъдат дарени от спортни компании и организации по време на епидемията от коронавирус. Това съобщи сайтът на испанския гранд.В съобщението се казва, че испанските държавни здравни организации ще разпределят даренията. Реал Мадрид също така ще предостави на спортните организации да окажат финансова помощ на испанското Министерство на здравеопазването.

Вирусът COVID-19 бе открит в края на миналата година в Ухан (Китай). По последни данни от коронавируса са починали повече от 21 000 човека. Излекувани са над 114 000. Испания е една от най-засегнатите страни - 56 188 регистрирани инфекции.
БГНЕС